Urejeno dopolnilno zavarovanje, ki je izjemnega pomena pri vseh zdravstvenih obravnavah. V kolikor zavarovanja nimamo nas čaka šok ob izstaviti računa za zdravstveno storitev. Lahko rečemo, da nam sklenitev dopolnilnega zavarovanja nudi določeno finančno varnost, saj nam krije razliko do polne zdravstvene obravnave. Osnovno zdravstveno zavarovanje je krito s strani delodajalca v kolikor smo zaposleni, za dodatno zdravstveno zavarovanje pa poskrbi posameznik.

Ko posameznik ureja dopolnilno zavarovanje se je potrebno držati nekaj rokov. Kaj hitro se nam namreč lahko zgodi, da nam zavarovanje ne steče takoj naslednji mesec. Ko pa je le to prekinjeno zaradi nerednega plačevanja, je potrebno počakati tri mesece na ponovno veljavnost dopolnilnega zavarovanja.  Za  dopolnilno zavarovanje mora poskrbeti vsak posameznik, ki se mu je iztekel status študenta, ob dopolnitvi 26 let, ko sklenemo prvo pogodbo o zaposlitvi, odprtju lastnega podjetja.. Prav tako za dodatno zavarovanje poskrbi vsak posameznik, ki pride na delo v Slovenijo.

Dodatno zdravstveno zavarovanje lahko sklenete hitro in enostavno, tudi preko spleta. Na voljo vam je več zavarovalnic, ki ponujajo dodatno zavarovanje. Razlikujejo se določene bonitete ter ostale ugodnosti, ki jih lahko pridobite kot redni komitent pri določeni zavarovalnici. Če opazite različno zavarovalno vsoto pri določenemu posamezniku si je za razlago potrebno vzeti malo več časa, saj izračun zavarovalne vsote ni tako preprost.

Kadar smo v postopku in bi želeli urediti dopolnilno zavarovanje je potrebno, kot smo že omenili biti pozoren na rok oddaje zavarovalne police, saj si ob zamudi lahko povzročimo kar nekaj nevšečnosti.

Zdravstvena kartica na kateri so navedeni naši osebni podatki, nad daje podatek o urejenem osnovnem zavarovanju. Obenem kartica vsebuje podatek o naši zavarovalni številki s pomočjo katere lahko na spletni strani ZZZS tudi preverite ali imate urejeno tako osnovno kot tudi dodatno zdravstveno zavarovanje. Vsekakor je dobro pravočasno urediti dopolnilno zavarovanje, ki vas lahko zaščiti pred težavami v primeru nezaželenih poškodb.