Z IR paneli boste lahko učinkovito ogrevali vaše prostore, pri tem pa boste imeli manj stroškov in vzpostavljeno optimalno stopnjo vlage v zraku, kar bo imelo pozitiven vpliv na vaše zdravje. Mnoge druge zanimive in uporabne informacije o IR panelih poiščite na spletni strani podjetja Gatom, kjer boste lahko podrobneje prebrali o vseh njihovih prednostih. Na splošno o njih pa si preberite v naslednjih vrsticah.

ir-paneli-savna

Kot smo že omenili, si boste lahko z ogrevanjem z IR paneli občutno znižali stroške ogrevanja. Zaradi svojega izredno učinkovitega načina delovanja pa vam zagotavljajo ravno pravšnjo stopnjo vlažnosti v zraku. Poleg tega je montaža IR panelov zelo enostavna.

Preden se odločite za nakup, poiščite čim več podatkov, da se boste lahko sami prepričali o vseh prednostih, ki jih imajo IR paneli v primerjavi z običajnimi ogrevalnimi sistemi. Ogrevanje s pomočjo infrardeče grelne plošče bo varčno, varno in zdravo. Življenjska doba IR panelov pa je kar trideset let, zato vam bodo še dolgo služili. Zaradi vseh svojih prednosti postajajo vedno bolj priljubljen način ogrevanja.

Tradicionalni sistemi ogrevanja delujejo tako, da ogrevajo zrak v prostoru. Topel zrak se nato dvigne navzgor proti stropu in iztisne hladnejši zrak navzdol proti grelnemu telesu – običajno je to radiator. Ko ga doseže, se ponovno začne dvigati in tako se počasi zrak v prostoru segreva. Hkrati s kroženjem zraka pa krožijo tudi prašni delci in alergeni. IR paneli delujejo tako, da toploto usmerijo direktno na predmet oziroma osebo, ki se nahaja v bližini. Takšno ogrevanje je torej zelo podobno tistemu, ki poteka medtem, ko stojite na direktni sončni svetlobi.

Običajni način ogrevanja z radiatorji pa ima še eno šibko točko – ko jih prižgemo, traja še nekaj časa, da se zaženejo in začnejo širiti toploto v prostor, medtem ko IR paneli takoj po vklopu začnejo oddajati toploto. Takšno ogrevanje je občutno hitrejše in učinkovitejše.