Če se gibljete v poslovnem svetu, kjer se stalno udeležujete seminarjev, konferenc itd., morda jih celo sami vodite, potem so vam laserji dobro znani; vsi ostali pa boste tekom članka odkrili, o čem pravzaprav govorimo. Kvalitetni in ugodni laserji so vam že na voljo, zato jih le čim prej kupite, saj bodo vaše predstavitve tako bistveno bolj učinkovite.

Predavatelji na fakultetah (in tudi že profesorji v srednjih in osnovnih šolah), vodje ekip, uspešni poslovneži in razni strokovnjaki, ki vodijo konference, seminarje in druge pomembne dogodke morajo nekako oblikovati svojo predstavitev, če želijo kakovostno predstaviti svoje delo, rezultate itd. H kakovosti predstavitvi zagotovo sodi kvalitetno izdelana PowerPoint predstavitev (ali predstavitev v kakšnem drugem programu), kar pomeni, da imate na prosojnicah napisane le bistvene točke, o katerih boste nato samostojno govorili oz. jih razvili – zagotovo na prosojnice ne sodi gosto napisano celotno besedilo, ki ste ga mislili povedati. Poleg te interaktivne predstavitve pa je zelo dobro, da si omislite tudi laser, ki vam bo prišel še kako prav. Laserji vam omogočajo, da se tekom predstavitve, seminarja, konference itd. prosto gibljete po prostoru, se sprehajate med ljudmi, kar jim da občutek, da ste jih vključili v svojo reprezentacijo. Z laserjem namreč lahko od daleč pokažete na točko na prosojnici, o kateri govorite, premikate prosojnice itd. Predstavitev je tako bolj živa in lažje gledljiva, kot pa če bi celo uro ali več zgolj stali ob računalniku in premikali prosojnice. Dokazano je bilo da je takšna frontalna predstavitev manj zanimiva in da si gledalci/poslušalci manj zapomnijo.

laserji
Laserji so tudi odlično poslovno darilo, ki jih lahko vključite v pisarniški paket in ga podarite svojim partnerjem – vanj poleg laserja vključite beležko, pisala, označevalce besedil, kakšno malenkost vašega podjetja ali pa kar na pisala in laserje nalepite logo svojega podjetja in vaše poslovno darilo je pripravljeno. S takšnim darilom boste razširili svoj vpliv, saj se bodo obdarovanci vsakič, ko bodo kaj od tega prijeli v roke spomnili na vas.