Naše oči s zelo pomemben del našega telesa in je za njih potrebno še posebej zelo skrbeti. Zato pa je tukaj optika Oblak, ki nam z svojimi storitvam nudi kar najboljše preglede naših oči. Oči so pomembne zato, ker nam dajo možnost spoznavanja sveta in, da lahko vidimo kako lepa je narava in okolica okoli nas, saj je vsak dan po svoje lep in ga je škoda zamuditi. Zato varujte svoje oči in če zaznavate težave se hitro posvetujte z strokovnjaki ter si zagotovite pregled, pri najboljših ljudeh, da bo optika tudi kakovostna in ugodna.

Optika nam ponuja preglede oči in natančne meritve dioptrije, poleg vseh strokovnih pregledov oči nas oskrbuje z natančnostjo izdelave očal, v katere je vstavljena prava dioptrija v leče in prilagoditev očal k našemu obrazu. Na voljo imamo različna očala namenjene posameznikom, kot so naprimer višje dioptrije, cilindri, s prizmami, delovna očala, očala za razvojne težave. Zelo veliko pa se optika posveča tudi starejšim generacijam, ki se sooča z težavam v očeh zaradi digitalnega stresa in starejšim, ki zaradi starosti že slabše vidijo (bleščanje pri branju, degeneracija makule, siva mrena…).

optika

 

Torej ljudje, ki se veliko ukvarjajo z računalniki in drugimi podobnimi napravami več kot 3 ure na dan, so izpostavljeni modri svetlobi, ki je naravna svetloba, katera našemu organizmu sporoča, da smo budni in aktivni. Če pa vase vnesemo preveliko količino modre svetlobe, lahko telo se začne braniti temu in se začnejo pojavljati težave z očmi, glavoboli, stresu, beganju misli, pomanjkanju koncentracije, nespečnostjo in kronično utrujenostjo. Lahko pa nam popolnoma uniči vid, kar pripelje do slepote. Nekaj simptomov, ki kažejo na preveliko količino te svetlobe so srbenje, rezanje, trzanje, solzenje, pritiska, podočnjaki, bolečine, utrujenost… Zato je optika Oblak tu, da vam pomaga poiskati težave in vam tako čim prej tudi pomagati, da ne pride do hujših posledic.