Če se sprašujete, kakšna je gara vrata cene na spletu, boste odgovor kaj hitro našli z google brskalnikom, vendar pa cena dostikrat ne odraža kvalitete. Cena garažnih vrat je različna glede na proizvajalca in tudi glede na to, kakšna vrata želite imeti. Če gre bolj za običajna krilna  gara vrata cene so nižje od na primer takih, ki so dvižna ali pa od industrijskih, ki so na primer zelo velika, robustna in avtomatska.

gara vrata cene

Sodobna gara vrata cene so zmerne tako za lesena garažna vrata kot tudi za kovinska, malo višja so za tista, ki so kombinirana. Kombinirate pa lahko seveda s steklom ali les in kovino med seboj. Najbolj pogosta so prav kovinska enokrilna dvižna ter harmonika dvižna vrata.

Garažna vrata imajo lahko daljinsko upravljanje, to pomeni, da se avtomatsko dvignejo, ko pridete z avtom v bližino, če pritisnete na daljinca ali da samo zaznajo bližino daljinca. Nato, ko ste v prostoru pritisnete gumb daljinca še enkrat in se zaprejo. Bolj kakovostna garažna vrata so že varnejša zato, ker imajo tudi senzor, ki zazna, če je nekaj me d vrati, zato se avtomatsko vrata dvignejo lai odprejo, če je taka situacija.

Nekatera gara vrata cene vsebujejo tudi senzor, da če vrat nekaj časa ne zaprete, da to storijo sama, kajti smatra se, da ste ali pozabili ali pa želite, da vrata se sama zaprejo, ker nimate časa ali možnosti jih zapreti. Nekateri se vedno zanesejo na to funkcijo in se ne ozirajo na zapiranje garažnih vrat.

Bolje je kupiti kakovostnejša garažna vrata po malo bolj višji ceni, kot gledati na to, da bodo poceni in potem ne bodo delovala ali ne bodo zdržala svoje funkcije v celoti. Lahko se pokvarijo in ne boste dobili rezervnih delov ali servisa, ker morate tudi na to gledati, da vam jih v primeru okvare takoj sanirajo.