Parket je bil že od nekdaj v modi in vedno bo, predvsem zato, ker je dejansko večen in zdrži več generacij. Gre za lesen pod, zelo visoke kakovosti, ki je iz naravnega materiala lesa in je zelo topet ter prijetne za bivanje kar lahko vidite na tej povezavi https://www.megaflor.si/parketi/. Parket je čudovit na pogled, enostaven z zadrževanje, saj ni potrebno ter čiščenje, samo posesate in je že vse urejeno. Pod njega lahko položite talno ogrevanje in ste zmagali za več desetletij.

parket
Parket je manj primeren za vlažne prostore. Treba ga je dobro posušiti in položiti, sicer obstaja tudi že narejen parket, tega pa lahko položite tudi sami, saj ga le zatikate drugega ob drugega in ni lepljenja lai česa podobnega. V enem dnevu je vse narejeno. Medtem, ko če hočete, da ga položijo na licu mesta to traja več dni pa še nekaj prahu je, prostori niso uporabni ta čas.
Parket je izjemno lep, lahko za dobite v več vzorcih in tudi barvah ter iz več naravnih lesov. Ponavadi naročajo hrastovega lai macesnovega in smrekovega ali tudi iz drugih lesov, odvisno, kar vam najbolj pade v oči. Kakovostne opa je najbolj hrastov in tudi trajne.

Tak pod bo sodil v vsak prostor celo v kopalnico, ker je tako vzdržljiv in neobčutljiv na pritiske, ga imajo tudi v pisarnah in proizvodnih halah ter skladiščih. Vzdrževanje praktično ni potrebno. Parket se le na vsakih 50 let obnovi, pa spet deluje kot prej je kot nov, ker se le pobrusi lahko in se ga polakira še enkrat in kot je to.

To je pod, ki je večno v modi in sodi k vsakemu pohištvu ter stilu neglede nato, ali je retro ali pa moderen, lai je v mestu lai na podeželju. Vsem je všeč in otroci se radi igrajo na tleh, ker je toplo, sploh, če imate talno ogrevanje, kar lesu godi.