Pisarniško pohištvo je zelo pomembno za dobro počutje ljudi, ki delajo v določeni pisarni in mora biti najprej funkcionalno, priročno, uporabno ter tudi estetsko in bolj domače. Včasih so bile pisarne samo stol in miza ter neka omara ter predalnik, zdaj pa so pisarne opremljene z otoki in rastlinami ter nimajo dosti sten, da se zaposleni počutijo res udobno ter sproščeno in lahko bolj produktivno delajo. Kakšno pisarniško pohištvo pa imate vi v pisarni? Bi ga radi zamenjali? Mogoče je dotrajano ali ni več funkcionalno.

pisarniško pohištvo

Kakovostno pisarniško pohištvo je narejeno iz kakovostnih naravnih materialov kot sta les in kovina ter tudi steklo. Steklo je velikokrat zelo lep okras ter zanimivo zaradi prepuščanja svetlobe. Daje občutek zasebnosti vendar ne tudi izoliranosti ter osamljenosti med štirimi stenami.

Kako pa izbrati pisarniško pohištvo? Najprej je treba vedeti, kaj bi z njim dosegli. Drugič se je treba ozreti po prostoru, kaj omogoča in kakšne stil je najboljši, tudi glede na tla in stene ter strop ali ostrešje in okna.

Pisarniško pohištvo je lahko v nežnih svetlih barvah, lahko je v naravnih lesnih barvah ali pa katerih koli drugih inovativnih neobičajnih barvah, ki bodo razveseljevale vaše sodelavce. Moderno je, da je v pisarni nekaj družabnih kotičkov za počitek, kreativni pogovor in sodelovanje ter tudi kotički za posameznike, da v miru delajo svoj posel.

V pisarni je dobro, da je veliko svetlobe, da je prijeten svež zrak in da so v njen tudi rastline ali živali, ki popestrijo pisarniški vsakdan. Naj bodo pisarne velike in prostorne in ne preveč uradne. Predale in kotičke za osebne stvari ter pisarniško kramo pa lahko elegantno skrijete v nevidne omare, ki niti kljuk nimajo in jih najdejo le tisti, ki zanje vedo.

Najpomembnejši del pisarne so gotovo stoli in mize z delo. Naj bodo udobni, ergonomski in nastavljivi ter iz materiala, ki se ga dobro očisti.