Sobne rastline pomagajo pri žalovanju in preganjajo žalost. Prinašajo nam veselje, srečo in proizvaja čist zrak.

Sobne rastline so super darilo za vse okoli vas. Čeprav potrebujejo nekaj nege jih je večina precej lahkih za vzdrževanje. Paziti moramo, da sobne rastline dobivajo dovolj količine vode, toplote in sončne svetlobe.

Sobne rastline poživijo celo sobo in ji dajo bolj umirjen izgled. Vzgojimo jih lahko skoraj povsod.

Vsak dom bi moral vsebovati Aloe Vero, Drevo Denarja, Fikus, Kitajski Dolar, Srečni Bambus in Kaktus. Teh šest rastlin z  zanimivimi imeni, lahko naredi vaše življenje bolj pozitivno in srečno.

sobne rastline

Kot prva in osnovna rastlina je Aloe Vera. Poznana je zaradi njenih mnogih zdravilnih učinkov do naše kože in telesa. Kožo hladi, vlaži in pomirja. Če želimo uporabljati zdtravilne učinke Aloe Vere, nam bodo v pomoč njeni listi. Ko te razrežemo na polovico v njej opazimo prozorno sluz, temu rečemo alojina smola. Iz alojinih listov lahko poleg smole pridobimo zdravilni sok in gel.

Druga sobna rastlina je Drevo Denarja ali tolstica. To je majhno drevo, ki prinaša srečo, bogastvo in finančno varnost, kar bi pričakovali od njenega imena. Oddaja veliko pozitivne energije. zato je priporočeno, da jih imamo v prostoru več.

Fikus je tretja sobna rastlina na seznamu. Fikus je znan po tem, da čisti zrak in okolje okoli nas. Odlična je v zaprtih prostorih hiše, kjer preživimo večino našega časa.

Kitajski dolar ali Poprvokasta Pileja je priljubljena rastlina iz Kitajske. Popolna je za začetnike saj ne potrebuje posebne nege.

Srečni Bambus ali vodni bambus uravnoveša prostor in odstranjuje škodljive kemijske snovi iz našega prostora. Rastlina pravzaprav ni bambus in število njenih stebel lahko vpliva na to, kaj nam prinaša.

Zadnja sobna rastlina je kaktus. To verjetno vsi poznamo. Kaktusi so lahki za vzdrževanje, saj ne potrebujejo veliko zalivanja. Prinašajo simbol varčevanja in predstavlja bogastvo.

Rastline so torej naravni zdravilci. V vsak prostor prinesejo pozitivno energijo.