Če se odpravljate v Kranjsko Goro na počitnice, si poiščite apartma v Kranjski Gori po ugodni ceni. Apartma je namreč odlična rešitev za vse, ki želite imeti na dopustu čim več svobode in možnost priprave jedi po vaši želji. V Kranjski Gori je kar nekaj udobnih in cenovno ugodnih apartmajev, ki jih lahko najamete. Bodite pozorni na dejstvo, da je apartmajev v teh krajih kar precej, toda tudi povpraševanje je iz leta v leto večje, kar pomeni, da je vsako leto težje najti prost apartma, ki bi seveda ustrezal nekim standardom. Pohitite z rezervacijo, da ne boste imeli kasneje težav. Dejstvo je, da je večina apartmajev, ki jih lahko danes najamete v Kranjski Gori precej kakovostnih, lepo opremljenih in prostornih, zato verjamemo, da ne bo težava najti apartmaja, ki bi kar najbolj ustrezal vam, vseeno pa vam svetujemo, da s samo rezervacijo ne čakate predolgo, da se ne zgodijo kakšni neljubi zapleti.

V nadaljevanju vam bomo zaupali nekaj lokacij, ki se jih izplača ogledati v kolikor se boste odpravili v Kranjsko Goro. Kar nekaj krajev oz. lokacij je turistom zelo zanimivih, saj spadajo med ene najbolj privlačnih turističnih zanimivosti v Sloveniji.

1.) Jezero Jasna

Jezero Jasna je prekrasno jezero v središču Kranjske Gore. Nekateri apartmaji Kranjska Gora se nahajajo prav v bližini tega čudovitega naravnega jezera, iz katerih boste imeli na jezero fantastičen pogled. Vsak, ki se rad prebudi s pogledom na jezero in gore, bo verjetno z apartmajem, ki se nahaja ob jezeru Jasna še kako zadovoljen. Jezero Jasna omogoča krajši sprehod okoli samega jezera, prav tako pa si na tej lokaciji lahko privoščite počitek ali piknik na travi.

jezero jasna

2.) Zelence si morate prav tako ogledati

Ko boste raziskovali okolico Kranjske Gore vam svetujemo, da se ustavite tudi v Zelencih. Zelenci so izjemno zanimivi in lepi. Pot do njih je enostavna, hitra in lepo urejena. Svoj avtomobil lahko parkirate le nekaj 100 metrov stran, nato pa se peš odpravite do Jezera. Zelenci so relativno majhni, zato tam kaj dosti nimate za početi. Običajna praksa je, da se turisti ustavijo za nekaj 10 minut in se nato odpravijo naprej. Naj vas dejstvo, da so Zelenci kraj, ki si ga lahko na hitro ogledate ne razočara, kajti obisk je vsekakor obvezen, saj so naravne lepote na tej lokaciji zares nekaj posebnega.

3.) Prelaz Vršič in Ruska kapelica

V kolikor boste najeli apartma v Kranjski Gori, potem bo zelo dobra ideja za izlet tudi izlet na Vršič. Gre za prelaz, ki se lahko pohvali s čudovitim razgledom. Verjamemo, da vam bo všeč v kolikor imate radi gore, kajti tukaj se boste zares naužili svežega zraka in se nagledali gora. Na poti na prelaz Vršič se lahko ustavite tudi ob cesti, kjer je postavljena Ruska kapelica. Gre za zanimivo turistično točko, ki ima tudi globok zgodovinski pomen. Svetujemo vam, da si o Ruski kapelici preberete tudi nekaj informacij, kajti tako bo vaš obisk te lokacije še toliko bolj zanimiv.

Tako, upamo, da smo vam podali nekaj idej, zakaj neki bi bilo dobro dopust letos preživeti v Kranjski Gori. To so le tri zanimivosti, ki bi vam jih predlagali, da si jih ogledate, kljub temu, da se na tej lokaciji nahaja še veliko drugih turistom zelo zanimivih krajev, ki si jih je vsekakor vredno ogledati. V kolikor niste prepričani, kaj vse si še lahko ogledate v okolici Kranjske Gore, potem boste na spletu zagotovo lahko našli veliko zanimivih nasvetov, saj je čedalje več popotnikov, ki so se odločili pisati turistične bloge, na katerih boste zagotovo našli številne zanimive nasvete.