Vas muči artroza in iščete po spletu, kaj pomaga v primeru težav z artrozo? Potem ste na pravem mestu, saj v nadaljevanju izveste vse, kar vas zanima. Obraba sklepov, artroza ali osteoartroza je zelo pogosta degenerativna bolezen sklepov, ki lahko prizadene katerikoli sklep v telesu. A najpogosteje se pojavi v sklepih, ki nosijo večino naše teže, torej artroza kolena, kolka in hrbtenice, ali pri sklepih, ki so najbolj uporabljeni pri vsakodnevnem delu, kot artroza sklepov dlani in prstov. Za artrozo je značilno, da povzroča tudi vnetje in bolečino v prizadetih sklepih, kar se strokovno imenuje osteoartritis. A ljudje zaradi artroze najpogosteje občutijo bolečine v kolenu.

artroza
Ko se pojavi artroza, si lahko pomagate s Smrekovitom.

Artroza – kako prepoznati znake?
Obraba sklepov oz. artroza je pogosto brez simptomov, če pa se znaki pojavijo, se to zgodi postopoma in se s časom slabšajo. Znaki, da gre za artrozo so lahko naslednji:
– Bolečine, občutljivost in okorelost sklepov – prizadeti sklep ali več njih bolijo predvsem med premikanjem, lahko so tudi slabše gibljivi in okoreli, predvsem zjutraj, ko vstanete iz postelje ali po daljši neaktivnosti.
– Oteklina – naraven odziv organizma na vnetje je na otip mehka oteklina. Artroza lahko s časoma povzroči tudi vnetje mehkih tkiv okrog sklepa.
– Zmanjšana gibljivost ter občutek zatikanja v sklepu – zaradi kostnih izrastkov in otekline, lahko pride tudi do zmanjšane gibljivosti sklepa. V sklepu lahko zaznate tudi pokanje, škripanje ali občutek, da se pri premiku sklep zatika.

Vzroki za razvoj artroze
Kot pri vsaki stvari tudi pri artrozi nekateri dejavniki povečujejo možnost, da se pojavi artroza. Ti dejavniki so predvsem; družinska nagnjenost k artrozi, predhodne poškodbe, starost, prekomerna telesna teža, povečana obremenitev sklepov, nepravilna drža ter že prisoten artritis.

Kaj pomaga, če se pojavijo bolečine v sklepih in artroza?
V primeru artroze in sklepnih bolečin se priporoča uporabo Smrekovit 365 v kombinaciji s Smrekovit oblogo. Kremo enostavno namažete na oblogo in z namazano stranjo pritrdite na želeno mesto. Z redno uporabo pride do konkretnega rezultata v roku tedna ali dveh.