Toplotna črpalka je odličen vir ogrevanja, ki je hkrati tudi okolju prijazen – za svoje delovanje namreč črpalka uporablja le obnovljive vire energije, torej zmanjšuje emisije CO2. Obiščite torej spletno stran https://www.termoting.si/toplotna-crpalka, kjer boste dobili vse informacije o toplotni črpalki – kako deluje, katere tipe poznamo itd. Za res osnovne informacije pa bo dovolj že. Če boste do konca prebrali tale članek.

Toplotna črpalka je le eden izmed načinov ogrevanja, obstaja jih namreč še več – gotovo poznate nekoga, ki se ogreva na pelete, drva, kurilno olje, sekance, plin ali celo kaj čisto tretjega. Toplotne črpalke zagotovo prinašajo kar nekaj prednosti – vas zanima katere? Za začetek boste s toplotno črpalko prihranili kar nekaj časa in prostora – časa zato, ker se ne boste rabili ukvarjati npr. s pripravo drv (sečnja v gozdu, zlaganje drv v drvarnico, nanašanje drv v kurilnico), prostora pa zato, ker ne boste potrebovali nobenega posebnega prostora za zalogovnik goriva, drva in podobne reči. Toplotna črpalka od vas ne zahteva niti vsakodnevnega ali vsakotedenskega vzdrževanja, torej jo enostavno vgradite in nato lahko pozabite nanjo, saj bo vso delo opravila sama, le pravilno jo nastavite.

toplotna črpalka
Toplotne črpalke se že nekaj časa uvrščajo v sam vrh ogrevalnih sistemov, kar ni nič čudnega glede na vse do sedaj povedano. Toplotne črpalke so vam na voljo v več izvedbah/tipih, saj obstajajo toplotne črpalke voda/voda, zemlja/voda in zrak/voda. Glede na to, kje živite oz. kateri vir energije imate na voljo, se boste odločili za en tip – pri tem vam lahko pomagajo priznani strokovnjaki, ki imajo že vrsto let izkušenj s toplotnimi črpalkami.
Toplotna črpalka morda res zahteva veliko začetno investicijo, a vendar so vam na voljo različni skladi in subvencije, ki jih lahko unovčite in si tako olajšate finančno breme, sama investicija pa se vam povrne že v 6–7 letih. Še ena prednost toplotne črpalke je ta, da si boste z njeno pomočjo znižali stroške ogrevanja za 50–80 %.