Cena odpadnih kovin je vedno visoka, saj kovin primanjkuje na trgu. Kolikšna je cena odpadnih kovin pa boste izvedeli na borzi ali pa če pošljete povpraševanje na spletnem obrazcu ter vam bodo odgovorili nazaj. Dejansko se vsak dan cena zanje določa na borzi glede ponudbe in povpraševanja. Morda niste vedeli, da lahko prodate vse odpadne kovine, ki jih imate doma ali pa v podjetju po dobri ceni in si s tem zmanjšate strošek nabave materiala ali produktov iz kovin.

 cena odpadnih kovin

Od česa je odvisna cena odpadnih kovin?

Cena odpadnih kovin je najprej odvisna od cene na borzi, nato pa tudi od vrste kovine in pa od njene čistosti. Vse to bodo pregledali in vam podali oceno, koliko boste za kovino dobili. Prodate lahko tudi kable, ki so brez ovoja ali z ovojem, z vtikači ali brez njih in se cene med seboj tudi razlikujejo zaradi tega. Odvisno je tudi, iz katere kovine je narejen kabel in koliko teh kovin vsebuje. Na spletni strani so okvirne cene za čiste kovine in pravila, po katerih kovine odkupujejo, te si najprej poglejte in pokličite podjetje, ki se bo takoj odzvalo.

Kaj lahko prodate?

Cena odpadnih kovin je različna glede na vrsto kovne. Najbolj je gotovo cenjen baker, potem še železo pa tudi medenina, aluminij in druge kovine. Vendar je cena odpadnih kovin odvisna od njihove čistosti, to pa pomeni, da so kovine lahko mešane med seboj ali pa imajo nečistoče, kot je rja.

Najbolje je, da pogledate okoli stavb, v stavbah in na podstrešju ter zberete vse, kar je kovinsko in tega ne potrebujete več, Gotovo boste našli dosti posode, orodja, okvirjev od vrat in oken, žlebov, postelje, stopnišča, stroje, verige, žeblje, cevi, ograje, pribor pa še kaj kovinskega, na kar ste že zdavnaj pozabili.

Način, kako lahko prodate kovine

Ko boste razmišljali o prodaji, je možnosti več. Lahko gre za enkratno prodajo ali pa za periodično, če ste podjetni imate ves čas kovinske odpadke ali opilke, ki jih lahko sproti prodajate, ko napolnite kontejner. Cena odpadnih kovin, ki jih prodate enkratno in cena periodično prodanih kovin se nekoliko razlikuje zaradi določanja cene na trgu. Vendar cena odpadnih kovin ni odvisna le od tega, ampak tudi, ali potrebujete razrez kovin in odvoz.

Kovne so včasih v obliki strojev in vozov, prikolic, koles, drogov in žlebov, ki jih je treba razrezati, da se lahko varno naložijo na tovornjak, kar vam bodo naredili strokovnjaki. Kovine bodo tudi naložili in vam ne bo treba ničesar narediti, ko le, da jih pokličete ter počakate, da pridejo.

Kar se tiče plačila, ga boste prejeli v gotovini ali pa na račun. Če hočete vnaprej vedeti, koliko boste za to dobili, boste glede na vaše povpraševanje in podatke, ki jih boste dali, določili ceno in vam jo posredovali, da se lahko čim bolje odločite. Vsekakor pa ne vozite tega na odpad, ampak prodajte, ker bo drugače nekdo drug prodal namesto vas in zaslužil na vaš račun, kar je res škoda. Pokličite zdaj in se pozanimajte, saj si lahko resnično zmanjšate stroške nabave kovin, pa še okolje boste imeli čisto.