Črni petek je že dolgo časa dan, ko se nakupuje bistveno ceneje in trgovci tradicionalno pustijo cene izdelkov za en dan. Ta praznik izhaja iz Amerike, kjer so takoj po zahvalnem dnevu imeli ljudje prost dan ter so šli nakupovat. Ker je bla velika gneča na cesti so praznik poimenovali kar črni petek. Letos prihaja črni petek 27. novembra, vendar pozor, nekateri popusti so se že začeli, zato se splača spremljati oglase in spletne strani ter trgovce, kaj ponujajo.

črni petek

Črni petek bo priložnost za marsikoga, da si končno privošči kakšno drago stvar, ki jo že dolgo ogleduje in si je ne more privoščiti. Možno je, da bodo na ta dan cene zelo nizke in je treba tako priložnost kar zagrabiti. Prej pa se pozanimajte, kakšna je sedaj cena tega izdelka, da ne boste presenečeni, saj nekateri trgovci tudi ta dan izkoristijo, da privabijo stranke v poslovalnico, potem pa so cene zasoljene ali višje kot običajno, ker tega kupci paš ne vedo.

Črni petek je dan veselih nakupov in popustov ter tudi nemalo presenečenj, zato velja previdnost pri nakupih. Tisti dan se odpravite od doma zgodaj, da pridete na vrsto na cesti najprej nato pa še v trgovini in da ne bo zmanjkalo artiklov, Sicer pri nas ni nekega velikega navala ali pretepanja in prerivanja tisti dan, se pa tudi zgodi, neprijetno pa je da zna zmanjkati ravno tisti artikel, ki ste si ga ogledali že prej.

Črni petek naj bo za vas prijeten dan poceni nakupov. Če ne boste mogli fizično v trgovino, pa poglejte preko spleta, ker bodo popusti tudi tam. Spletne trgovine so na črni petek odgovorile tudi tako, da imajo svoj praznik cyber Monday ali kibernetski ponedeljek, kjer ravno tako ponujajo ogromen popuste na spletu, Tudi tam se res splača spogledati, ne bo vam žal, preverite a vseeno cene tudi pri konkurenci in nekaj dni pred popusti ter potem.