Frizerske škarje so ene iz med najpomembnejših pripomočkov ,ki jih uporablja vsak frizer za oblikovanje las in pričesk. Frizerske škarje pa niso samo običajne škarje in so namenjene striženju vseh las. Frizerji s škarjami naredijo take frizure, kot si jo oseba oziroma stranka zamislila. Nekateri pa se strižejo tudi doma, zato si morejo kupiti take škarje kot jih majo v frizerskem salonu. Škarje strižejo natančno in delo z njimi je res profesionalno. Zaradi ostrega rezila lahko škarje odstrižejo tudi zelo trde lase, ki jih navadne škarje ne morejo.

Razlika med frizerskimi in navadnimi škarjami je velika. Frizerske škarje so narejene v več dimenzijah. Narejene tako, da imajo rezilo prilagojeno, da lahko striže vse vrste las. Poleg obdelanega rezila pa mora biti tudi ostro in trdno, da se ne skrha ob roževinastih laseh,  da vas ne bolijo roke pri dolgotrajnem striženju pa imajo  ergonomsko obdelan ročaj, to pomeni, da držala nista enaka ampak imata samo anatomsko zgradbo prilagojeni človeškim prstom oziroma rokama. Da bi se delo olajšalo vsem frizerjem in ljudem, ki se strižejo doma so frizerske škarje narejene za levičarje in desničarje. Manjše frizerske škarje pa so namenjene tudi oblikovanju brade in ne samo lasnih pričesk. Izberete pa si lahko tudi škarje z raznimi barvami, ki se bojo prilagodile barvi in stilu vašega frizerskega salona.

Pri nakupu frizerskih škarjah bodite pozorni na način striženja, o njihovi velikosti ter  katere lahko naredijo vse vrste frizur. Zraven pa si kupite še različne pripomočke za česanje in pridržanje las. Kakovostne frizerske škarje si lahko nabavite prek interneta, zagotavljamo vam, da boste ob nakupu presenečeni še posebej če ste do sedaj uporabljali cenene navadne škarje za lase in za brado. Če ste izbrali oziroma kupili prave frizerske škarje imate lahko le te s katerimi boste lahko naredili vse vrste frizur in lepo oblikovali brado.