Otroške posteljice morajo biti kvalitetne in zabavne za zdrav otroški spanec. Tu je ponudba kakovostnih otroških postelj za vaše malčke, saj med spanjem rastejo in se razvijajo. Postelja mora biti dovolj velika, udobna, varna in vzmetnica mora biti ravno prav trda, da bo otrok imel ravno hrbtenico med spanjem, tako se mu bo dobro in pravilno razvijala. Če otrok nemirno spi ali ni naspan, je nekaj narobe ali s prehrano ali s posteljo. Preverite oboje in najprej menjajte posteljo, če ugotovite, da ni kakovostna. Naj bo vedno izdelana iz naravnih materialov, da bo otrok vdihaval zdrave snovi in ne kakšno plastiko.

otroške posteljice

Kakovostne otroške posteljice so iz lesa in so trdne, tudi letveno dno imajo prožno ter trdno. Vzmetnica naj bo iz naravnega materiala, debela in trdna, se ne naredijo luknje v njej med spanjem. Zaščitite jo, da jo otrok ne bo preveč polulal, ker to ni dobro za zdravje in jo je težko očistiti. Kakovostne otroške posteljice pa so lahko tudi zabavne.

Če ima otrok rad pravljične zadeve ali neke junake, avtomobile in podobno, potem mu omogočite tako sobo, kjer se bo dobro počutil. Opremite mu jo s tako posteljo, ki bo imitirala njegove junake in mu zbujala domišljijo ter bo rad spal v poletji. Tudi stene opremite s takimi nalepkami. Taka soba bo lepa, estetska in poučna ter bo stimulirala otrokovo domišljijo. Otroške posteljice igrajo tukaj dosti pomembno vlogo zato, ker so velik kos pohištva, ki je v otroški sobi.

Če imate več otrok in malo prostora se boste gotovo odločili za pograde, lahko pa tudi za enega otroka, ki ima pograd nad delovni mizi na primer in tako prihranite na prostoru, da bo imel v sobi večjo igralno površino in za gibanje, ki ga otrok nujno potrebuje. Pogradi so lahko zelo inovativni, zabavni, s toboganom, dvojni ali trojni, ker nekateri imajo spodaj še dodatno izvlečno posteljo za tretjega otroka.

Moderne otroške posteljice so oblikovane inovativno, lepo in estetsko ter funkcionalno, zato vam bo kar težko izbrati izmed veliko modelov, ki so res privlačni in kvalitetni. Če imate s tem težave, pa prepustite otroku, da on sam izbere in tako boste vi rešeni te bo on vesel ter zadovoljen s svojo sobo, kjer se bo počutil dobro in varno. Omogočite mu zdrav in vesel razvoj.