Fulfillment center je ponudnik storitev tretje osebe, ki obdeluje in pošilja izdelke, ki so jih kupile vaše stranke in o tem preberi več na povezavi. Fulfillment center skrbi za logistiko, ki je potrebna za dostavo naročila do strankinega praga, s čimer odpravite potrebo po pakiranju, naslovu in pošiljanju vsakega naročila sami. Če želite uporabljati ta center za izpolnjevanje naročil, morate najprej shraniti svoj inventar izdelkov pri ponudniku pošiljanja. Nato, ko prejmete naročilo prek svojega spletnega mesta, obvestite center za izpolnitev naročila, ki poišče naročeni artikel, ga pripravi za pošiljanje in sodeluje s ponudnikom dostave, da ga dostavi vaši stranki. Z vidika stranke ostaja edina kontaktna točka vaše spletno mesto za e-trgovino.

fulfillment center

Trgovcem v e-trgovini fulfillment center ponuja številne prednosti, saj odpravljajo potrebo po vzdrževanju fizične lokacije za namestitev in obdelavo vaših naročil. Zato je tudi hitrejša obdelava naročil kot lahko to stori večina prodajalcev v e-trgovini sama. Ti centri obdelajo na desetine ali celo tisoče naročil na dan, kar prodajalcem pomaga ohranjati nemoteno pošiljanje. Prvi korak pri uporabi centra za pošiljanje naročil je iskanje pravega ponudnika. Poiščite takega z lokacijami blizu vaših strank in katerega cene so v skladu z vašim proračunom.

Nato boste umestili inventar v prostore ponudnika izpolnjevanja in integrirali svoje spletne trgovine s sistemi, ki jih ima fulfillment center, tako da bo ponudnik ob oddaji naročila prejel potrebne informacije od prodajalca. Ta postopek bi moral biti samodejen, saj ni idealno ročno sprožiti zahteve za izpolnitev vsakič, ko je na vašem spletnem mestu dokončano novo naročilo.

Ponudniki e-trgovine potrebujejo prilagodljivost in izbiro, da bi kar najbolje izkoristili fulfillment center. Platforma za e-trgovino, ki jo uporabljajo, mora biti sposobna integrirati s katerim koli ponudnikom izpolnjevanja naročil, s katerim se odločijo sodelovati, ne da bi zahteval ročno delo s strani prodajalca vsakič, ko je oddano naročilo. Najboljše platforme za e-trgovino strankam prav tako olajšajo ponujanje več možnosti izpolnitve, kot je pošiljanje iz lokalne trgovine, omogočanje prevzema v trgovini ali premik izpolnitve na drugo lokacijo, če prva možnost ni na voljo. Ta prilagodljivost je ključnega pomena za zagotavljanje, da stranke prejemajo naročila čim hitreje in vsakič. Tako bodo kupovale vedno pri vas.