Poletne počitniške mesece mnogi radi preživijo na plaži, za vse, ki masovnega turizma na obali ne marate preveč in se pred soncem raje skrijete pa priporočamo obisk Krajinskega parka Golte. Že veste kje so golte in s kakšno ponudbo vas bodo tam prepričali?

Predstavitev lokacije

Krajinski park golte se nahaja v Savinjski dolini, kamor vas pripelje najdaljša slovenska nihalka, v lepem vremenu pa se lahko tja namenite tudi z avtomobilom. Tu si lahko ogledate lepo panoramo, ki poudarja naravo in njeno varstvo, za vse, ki si želite več, pa lahko obiščete tudi znano Fontano piva, ki se nahaja v bližini.

 

golte

 

Za vse ljubitelje podzemlja priporočamo obisk jame Pekel, številne naravne atribute pa skriva tudi vedno prelepa Logarska dolina. Ta ponuja izzive za pohodnike, prav tako pa boste na svoj račun tu prišli ljubitelji naravnih danosti in posebnosti. Ljubitelji narave se lahko obrnete tudi v smeri Mozirskega gaja, kjer lahko v družbi najbližjih uživate v cvetočih rastlinskih vrstah, ljubitelji industrije pa boste morda svoj košček zanimanja našli v muzeju premogovništva ali pa motociklov.

Morda pa potrebujete le dan za sprostitev – to vam lahko ponudijo v Termah Topolščica ali pa svoje noge namočite na plaži ob Velenjskem jezeru. Za vse ljubitelje prehrane pa lahko rečemo samo – z izbiro v teh delih, težko zgrešite.

 Kaj golte ponujajo?

Vzpetina ponuja številne priložnosti za različne uporabnike v prav vseh letnih časih. Pozimi se lahko z nihalko dvignete na smučišče. Tam so na voljo različne smučarske proge, ki so prilagojene različnim starostnim skupinam in izkušnjam. Na istem območju pa boste v poletnem času dobili priložnost za pohodniške izkušnje v objemu zelene narave. Vsi, ki imate v sebi več adrenalinskega duha lahko svojo neustrašnost preverite ob spustu z zipline. Če vam to ni dovolj, pa lahko preizkusite še plezalne spretnosti ali pa se enostavno napotite na kolesarsko potovanje.