Vsak lastnik psa si želi svojemu štirinožnemu prijatelju zagotoviti kar najlepše in kvalitetno življenje. Kakovostna hrana za pse pa pri tem igra ključno vlogo. Raznoliko in pestro izbiro pasje hrane lahko najdete tudi na spleti strani https://trgovina.prva-klinika.si/kategorija-izdelka/psi/hrana-za-pse, kjer ponujajo prvovrstne izdelke, ki jih priporočajo tudi veterinarji. Vaš pes potrebuje kar najbolj raznovrstno prehrano, zato jim ponudite hrano v različnih oblikah:

  • suha hrana – briketi za pse,
  • mokra hrana – konzerve in vrečke,
  • hladno stiskana hrana za pse,
  • zmrznjena hrana in
  • različni priboljški.

Vse našteto lahko najdete tudi v Prva-k Klinika za male živali d.o.o., kjer se z zdravjem psov ukvarjajo že vrsto let. Pri tem poudarjajo tudi velik pomen pravilne prehrane, saj je prav ta ključnega pomena za zdravje in dobro počutje vašega štirinožnega prijatelja.

hrana za pse

Kaj svetuje veterinar?

Po mnenju strokovnjakov je najboljša hrana za pse raznolika in uravnotežena. Izdelana je iz visokokakovostnih beljakovin, ki so ključnega pomena za rast, razvoj mišic in ohranjanje energije pri psih. Kakovostni proizvodi po večini vsebujejo sveže meso, ribe, perutnino in divjad, ki slovijo kot visoko prebavljive beljakovine. Omenjeni viri vašemu psu zagotavljajo vse potrebne aminokisline, ki ustrezno podpirajo mišično maso in celotno telesno funkcijo vašega štirinožca.

Poleg beljakovin vaš pes za normalen razvoj in dejavnost potrebuje tudi esencialne maščobne kisline, med katerimi so najpomembnejše omega-3 in omega-6 maščobne kisline. Te so pri psih namreč ključnega pomena za zdravo kožo, sijočo dlako in zdrav imunski sistem. Dodatno pa podpirajo še zdravje možganov in ohranjajo zdravo srce ter sklepe. Pasja hrana vrhunske kvalitete pa vsebuje najmanj ogljikovih hidratov, predvsem žit in podobnih sestavin, ki jih pasji prebavni sistem ne potrebuje.

Ko govorimo o hrani je potrebno poudariti, da mora biti ta ustrezna glede na starost vašega kosmatinca. Mladiči potrebujejo hrano drugačne sestave, kot odrasli psi. Posebej prilagojena pa mora biti hrana za pse z alergijami ali drugimi zdravstvenimi težavami.