Medicinski diamantni piling ali z drugimi besedami hydrafacial uvrščamo med postopke pomlajevanja obraza. Več informacij lahko najdete na povezavi https://estetika-medart.si/storitve/hydrafacial-medicinski-diamantni-piling/. Na splošno pa gre za dokaj nov in napreden postopek, kjer poleg vam poleg osnovnega čiščenja kože, tudi oluščijo oziroma odstranijo odmrlo kožo, ogrce in vam kožo tudi globinsko navlažijo. Koža se po hydrafacial postopku regenerira, obnovi in pomladi. Pri hydrafacial se uporablja sodobna tehnologija vrtinčenja, ki kožo oskrbi s hialuronsko kislino,  izvlečki rdečih alg, magnezijevim peptidom, bakrovim cinkom in ekstraktom semen kostanjevega lesa. Vsa ta hranila blagodejno vplivajo na vašo kožo, pospešujejo regeneracijo kože in skrbijo za vaš mladosten videz.

Hydrafacial je primeren za vse tipe in stanja kože, poslužujejo pa se ga lahko tako moški kot ženske. Glede na vaš tip kože se prilagodi sam postopek, zato je primeren za prav vsakega. Še posebej pa ga priporočajo posameznikom, ki se srečujejo s problematično kožo, nagnjeno k ogrcem in aknami. Prav tako je izredno priporočljiva za vse, ki imajo mastno kožo, od sonca poškodovano kožo, starajočo kožo, kjer so vidne hiperpigmentacije, drobne gube, starostne pege, itd.

Hydrafacial je popolnoma neboleč postopek, ki traja približno 30min. Po hydrafacial lahko pričakujete pomlajeno kožo, kjer se površinske gubice zmanjšajo, napetost kože se izboljša, hkrati pa vaša koža postane bolj elastična. Že po prvem tretmaju boste videli razliko na svoji koži, le-ta bo bolj sveža in sijoča ter nežnejša na otip. Za različne težje kožne težave, kot so mastna in k aknam nagnjena koža, hiperpigmentacije, gubice, pa je potrebno opraviti več hydrafacial tretmajev, priporoča se predvsem pet do šest zaporednih tretmajev zapored, z enotedenskim razmikom.

Preden se odločite za hydrafacial tretma se posvetujte s strokovnjakom, ki vam bo na podlagi vaše kože svetoval ali je poseg primeren za vas, vam opisal sam poseg, vam pojasnil kako ravnati pred in po posegu in  kakšne rezultate lahko pričakujete. Izbira pravega strokovnjaka za hydrafacial tretma je tu ključna.