Notranja vrata so prelep okras in hkrati koristna proti prepihu ter neželenim pogledom, saj varujejo intimnost. So dejansko v vseh prostorih, če ne drugje zapirajo kopalnice in spalnice, pa tudi nekatere dele pisarn, kjer je zasebnost s stranko nujna. Na izbiro je veliko vrst notranjih vrat, kar si poglejte na www.tetim.si/notranja-vrata.html povezavi in izberite zase prava vrata. Najpogosteje ljudje izberejo lesena ali steklena, pa tudi kovinska in kombinirana.

notranja vrata

Kakovostna notranja vrata so lahko lesena iz masivnega ali lepljenega lesa, lahko jih kombinirate tudi s steklom, da se skoznje bolje vidi oziroma da prehaja svetloba v druge prostore. Taka vrata se pogosto uporabijo za dnevne sobe ali kuhinje.

Notranja vrata so lahko steklena, skoznje se lahko vidi ali pa tudi ne, če so motna. Nekatera imajo čudovite vzorce na steklu, ali pa vitraže, kar zelo polepša pisarne, ker se največkrat tam uporabijo taka vrata.  Lahko so nihajna lai pa imajo kljuke, za kopalnice so dostikrat uporabijo nihajna za tuš kabine.

Kovinska notranja vrata niso tako pogosta, v stanovanju jih skoraj ne najdemo, So pa pogosta v pisarnah oziroma poslovnih stavbah ter na primer za kurilnice ali garaže, kjer je bolje, d so bolj ognjevarna, kar za les ne velja. Lahko se uporabijo tudi za ateljeje, hleve, skednje in podobno.

Notranja vrata so različnih dimenzij, ker so tudi odprtine v stenah različne. Največkrat se uporabijo standardne dimenzije, ki jih je nekaj, lahko pase vsaka vrata naredijo tudi po naročilu ter čisto po specifičnih dimenzijah za določen prostor.

Izbirate lahko izmed veliko vrst vrat, ki imajo lahko tudi čudovite rezbarije, ki so na lesnih vratih in okrase. Lesena vrata so pogosto naravnih lesnih barv, samo polakirana lai malo pobarvana z rjavkastimi toni. Lahko pa se jih pobarva v neobičajne barve. Steklena so največkrat obarvana s folijo, ki je neprosojna lai pa so narejena kot  vitraž.