Kleparstvo in krovstvo sta posla, ki ju ne obvlada prav vsak, razen če ni res zelo izurjen v rokodelstvu. Za ta poklic je potrebno več desetletij izkušenj, da se naredijo strehe in strešne obrobe ter druga dela tako kakovostno, da streha ne bo nikjer zamakala sali povzročala kondenza. Kleparstvo mora biti kakovostno, zato se vedno obrnite le na take mojstre, ki majo dokazljive reference za seboj in da so njihove stranke tudi zadovoljne.

kleparstvo

Če ne boste izbrali takega mojstra, ki obvlada kleparstvo in ima bogate izkušnje, boste lahko imeli od tega večjo škodo kot korist. Pri hiši je treba vedno kaj postoriti, kar se kleparstva tiče, pa naj gre za streho ali okna ali ograjo, vsega se lahko lotijo kleparji.

Druga zelo močna veja, pa je tudi kleparstvo v avtomobilski industriji, tam kleparje gotovo bolj poznate, saj ste se z njimi srečali, če je bila površina vašega avta poškodovana s karambolom ali od toče. Zagotovo veste, to namreč vedo vsi, če ste naleteli na dobrega kleparja, se ne bo nič poznalo, drugače pa bodo ostale posledice.

Kleparstvo je takšna branža in poklic, da se ga vajenec uči kar nekaj let pri mojstru, ki ga pri vseh delih nadzira ni že vnaprej prepreči katastrofo, če pa se zgodi, mojster klepar zadevo zamenja, popravi in ošteje vajenca, ki se je iz napake nekaj naučil, podjetje pa je ti koštalo.

Zato je vse kleparje prav za spoštovati glede na to, kako odgovorno delo imajo. In če delajo na strehah, morajo biti še toliko bolj previdni, stabilni in gotovi vase, ter tako pametni, da se zavarujejo z vrvmi in drugimi varovali, sploh če popravljajo zvonike, da se ne poškodujejo ali ubijejo.

Kot vidite, je kleparstvo zahteven poklic, zato boste kar težko našli slabega kleparja, čeprav se tudi kakšen najde, ki je še bolj zelen in neizkušen ter poln sebe.