Vsestransko uporabna zadeva, namenjena tako domači uporabi v gospodinjstvu, kot tudi v profesionalnih vodah gradbeništva, avtomehaništvu in industriji. Nakup kompresorja bo v vaš dom, poleg vsestranske uporabnosti, prinesel tudi obilico veselja, saj boste lahko svojim otrokom v najkrajšem možnem času napihnili žogo, na morju pa rokavčke in vodno blazino.

kompresor

Kompresor vam bo pomagal pri najrazličnejših opravilih – od izpihovanja, polnjenja pnevmatik in drugih napihljivih izdelkov ter vijačenja. Pri spletnem ponudniku Inter diskont lahko izbirate med 24 in 50 literskim kompresorjem, odvisno od vaših potreb. Da vam olajšajo samo delo in premikanje, pa so opremljeni z velikimi kolesi. Delovanje obeh kompresorja je zajamčeno z enoletno garancijo, v katero je vključen tudi servis.

Preden se odpravite na blagajno

Pred nakupom kompresorja morate biti pozorni na nekaj lastnosti kompresorjev, ki vplivajo na zmogljivost in način uporabe tega orodja. Poznamo zračne in batne kompresorje, odločiti se morate, kateri je za vas primernejši – imate odgovor na prvo vprašanje. Drugo pomembno vprašanje je, kako močen kompresor potrebujete, saj je od tega odvisna njegova delovna učinkovitost – lastnosti, ki kompresorju določajo zmogljivost so: hitrost motorja, izhodna moč, sesalna zmogljivost, možnost napajanja in delovni tlak.

Večina kompresorjev ima delovni tlak nekje osem barov, obstajajo pa seveda še veliko zmogljivejši, vendar se taki uporabljajo v profesionalne namene. Pred samim nakupom bodite pozorni še na število kompresorjevih cilindrov in priložen pribor za kompresor.

Izbirate lahko med kompresorji z oljem ali brez, nekoliko bolj praktično se je odločiti za tiste brez, saj je njihovo vzdrževanje veliko enostavnejše (ne potrebujejo vsakoletnega dodajanja olja). Večje povpraševanje na trgu kompresorjev je zaznati med tistimi, ki so lahki in ergonomične oblike, saj so bolj mobilni

Odločitev je podrejena potrebam posameznika, se pa večina kupcev odloči za manjše kompresorje, ki omogočajo enostavnejše rokovanje in lažje shranjevanje – pospravite ga lahko kar v omaro ali v kot vaše delavnice. Družine z otroci pa ga vzamejo s seboj tudi na morski oddih, kjer služi za napihovanje vodnih rekvizitov.