Odločitev za ustrezne zimske gume predstavlja nočno moro marsikateremu lastniku avtomobila – katero znamko izbrati, profil in seveda cena. Za poceni zimske gume, ki ne varčujejo na kvaliteti obiščite spletnega ponudnika Pocenigume.net.

Zimske gume so vsakoletna obvezna zimska oprema vsakega vozila med 15.11., ko ljudje mrzlično zasujemo vulkanizerje, do 15.3. Druga opcija, ki pa je veliko manj praktična je nameščanje snežnih verig na letne gume. Poleg tega, da vam uporaba neustrezne zimske opreme (komplet štirih zimskih gum, z globino profila vsaj treh milimetrov) stanjša denarnico in prinese dodatne kazenske točke, hkrati predstavljate nevarnega udeleženca v prometu, tako sebi kot drugim.

zimske gume

Zimske gume izberite po pameti

Zimske gume so zaradi materiala in svojega profila prilagojene nepredvidljivim zimskim razmeram (sneg, poledica, slana, drseče cestišče) in hladnejšim temperaturam. Najpomembneje kar morate vedeti je, da so zimske pnevmatike predpogoj za vašo varno vožnjo – ob predpostavki, da je vaša vožnja prilagojena cestnim in vremenskim razmeram.

Pri izbiri imate na voljo gume različnih proizvajalcev – Continental, Dunlop, Sava, Goodyear. Nikakor naj vam ne bo glavno vodilo cena, čeprav se zavedamo, da je to velikokrat glavno vodilo pri izbiri zimskih pnevmatik.

Pred nakupom lahko na spletu preverite teste različnih pnevmatik in izberete tiste, ki se lahko pohvalijo z za vas ugodnim razmerjem med kakovostjo in ceno. Za nasvet kontaktirajte svetovalce pri Pocenigume.net, ki vam bodo v poplavi ponudbe pnevmatik pravilno svetovali pri ustreznosti izbire zimskih gum glede na vaš način vožnje in tip vašega vozila. Zavedati se moramo, da vsaka guma ni primerna za vsakega voznika, saj imamo različen tip in frekvenco vožnje, kar seveda vpliva na obrabo zimskih gum ali strokovno, zmanjševanju globine profila.

Izberite take zimske gume, ki bodo kvalitetne in cenovno ugodne. Splošno velja, da je, tako letne kot zimske gume, potrebno menjavati vsakih nekaj let. Nikakor pa z nakupom novih gum ne odlašajte, če na pnevmatiki opazite vidne poškodbe ali zmanjšanje profila – varnost naj bo v vsakem trenutku prednostna pred ceno.