Naravna gnojila se lahko uporabljajo vse leto, ker imamo v stanovanjih tudi rastline, ki potrebujejo hranila vse leto, saj je dovolj toplo, da delujejo ves čas. Kupite na www.bioplant.si/gnojila/naravna-gnojila/ res kakovostna in biološka gnojila, ki so naravna gnojila izdelana iz rastlinskih ostankov. Ta gnojila potrebujejo vse rastline, sadno drevje, grmovnice, zelenjavni vrst in okrasne ratline ter zelišča. Zemlja se izčrpa lahko in če ne gnojite, bodo rastline počasi shirale ter odmrle, kar se kaže po tem, ko postanejo rumene in blede, kot bi bile anemične.

naravna gnojila

Ko izbirate naravna gnojila, morate dobro prebrati navodila ali vprašati svetovalca, za katere ratline je to gnojilo namenjeno. Kot ljudje, tudi rastline ne morejo vse uživati enkah snovi in hrane, da bi bile zdrave, ker ima vsaka vrsta svoje potrebe po določenih hranilih. Najbolje je seveda, da se pusti odmrla rastlina tam na vrtu, vendar nimamo pri nas te navade, zato je zemljo treba pognojiti, ker se ne more narediti naraven kompost.

Naravna gnojila za cvetoče rastline in za cvetlice so drugačna kot za jagode in borovnice, ki potrebujejo kislo zemljo za svojo rast. Ajda in fižol pa ne preneseta zelo hranljivega ognojila, če ju sploh potrebujeta. Seveda je to zelo odvisno od sestave tal vašega vrta.

Pravilno gnojenje in naravna gnojila bosta prinesla vrhunski pridelek ne glede na to, kaj želite gojiti. Ratline bodo lepe, zdrave in okusne. Zdrave rastline tudi niso občutljive na škodljivce in nam dajejo več hranil kot take, ki niso v redu. Zato se je vredno potruditi najti parvo naravno gnojilo za vaše rastline.

Razliko boste gotovo takoj opazili, ker rastline na gnojilo reagirajo v enem dnevu. Takoj se bodo popravile in zacvetele in začele rasti. Pakirana pa so v priročne, tudi manjše vreče, da jih lahko nesete kamorkoli brez, da bi vas bolele roke in hrbtenica ali da bi morali uporabiti samokolnico. To je zelo pomembno zaradi vašega zdravja.

Naročite jih lahko po internetu in vam jih dostavijo na dom ali pa jih pridete iskat na določeno lokacijo. Ko jih boste enkrat preizkusili boste na sami na rastlinah videli razliko in kaj pomeni res dobro ter strokovno pripravljeno gnojijo za vse.