Notranja vrata so čudovit okras, so pa tudi zelo koristna, saj nam dajejo intimo, ločijo prostore, da se sostanovalci ne motijo med seboj in poskrbijo za varnost ter posebno domače vzdušje v kotičku, ki je samo naše. To velja za naš dom, kaj pa pisarna? Notranja vrata v pisarnah in poslovnih prostorih pa tudi bankah, javnih prostorih, čakalnicah in podobno, enako dajejo neko zasebnost ter zaščitijo pred pogledi nezaželenih tujcev, ki naj se ne bi seznanili z našimi intimnimi posli in zadevami. Pomagajo tudi, da imajo zaposleni več miru ter zasebnosti in da lahko v miru in brez stresa delajo.

notranja vrata

Če pa potrebujejo več stikov in morajo skozi notranja vrata videti, pa si lahko mislijo tudi vrata iz stekla ali kombinirana steklo z lesenim okvirjem, kar je zelo pogosta izbira tudi v zasebnih stanovanjih v hodnikih, dnevnih sobah in kuhinjah.

Notranja vrata so zelo različna in lahko izbirate najprej med različnimi materiali, kot so naravni in ekološki les, ki najpogostejša izbira ali steklo, ki je tudi pogosta izbira, kombinacija stekla in lesa, izbirate lahko tudi kovinska vrata ali plastična, ki pridejo v poštev tam, kjer potrebujete res dobro tesnjenje ali pa da je veliko vlage in se vrata lahko napihnejo, če so lesena.

Kakšna notranja vrata boste izbrali je najprej odvisno seveda od dimenzije prostora, kako široka in visoka potrebujete ter kako globoka, kakšna je nosilna stena za vrata. Poleg izbire materiala morate izbrati še kam v katero smer se bodo odpirala in kje bo kljuka.

Nenazadnje je pomembno tudi, kakšne barve bodo vrata, saj boste gotovo želeli, da se skladajo z vašim pohištvom in stilom oziroma vašim okusom in celotnim stilom prostora. Vrata pa naj bodo kakovostna in naj jih montira mojster, saj boste tako zelo zadovoljni še desetletja. V nasprotnem jih boste morda morali zamenjati ali pogosto popravljati.