Nekateri za svoje počitniško vozilo izberejo avtodome ali kamp prikolice. Drugi pa kar svoje kombije predelajo v avtodome. Že nekaj let je to zelo priljubljena alternativa tradicionalnim počitniškim vozilom, pomembno pa je kvalitetno opravljena predelava kombija v avtodom. V nasprotnem primeru imajo lahko kasneje kombiji oz. avtodomi veliko težav in jih je treba konstanto pregledovati in popravljati. Če pa je predelava v avtodom kvalitetna, pa lahko brez skrbi potujete naokoli in uživate v močno zasluženih počitnicah.

predelava v avtodom

Predelava kombija v avtodom

Predelava v avtodom je veliki večini cenovno dostopnejše, kot nakup klasičnega avtodoma ali kamp prikolice. Vseeno pa se lahko s predelavo kombija doseže že zelo kvalitetne in uporabne avtodome, ki vam zelo dobro služijo. Njihova velika prednost je predelava po meri, ki se močno osredotoči na vaše želje in zahteve.

Predelava v avtodom ima možnost različnih dizajnov. Izbirate lahko med različnimi dizajni dnevnih prostorov in različnimi vrstami kopalnic. V veliki večini je izbira odvisna od vas, potrebno pa je seveda upoštevati tudi velikost in prostornost kombija. Pri manjših kombijih bo tako izbira malo manjša, kot pri večjih kombijih. V vsakem primeru pa vam bo ponudnik svetoval, kakšna notranja postavitev bi bila idealna za vaš kombi.

Kombiji so zelo priljubljeni

Razlog, zakaj se veliko ljudi odloča za predelavo v avtodom, je tudi velikost kombijev. Kombiji so načeloma bolj okretni, kot ostala počitniška vozila. Z njimi se lažje peljete po vseh vrstah površin.

Predelava v avtodom mora biti tudi natančna in s primerno opremo. Ni namreč vsaka notranja oprema primerna za počitniška vozila. Oprema mora biti dovolj varna, da se stvari med potjo ne prevrnejo in poškodujejo. Poleg tega pa mora biti oprema dovolj lahka, da ni teža kombija prevelika. Če bi bila teža kombija zaradi neprimernega pohištva prevelika, lahko pride do težave z vožnjo. Poleg tega pa se zaradi teže poveča poraba goriva.