Ste si tudi vi kdaj želeli na lepo sončno soboto odkolesariti daleč stran od mestnega vrveža, nekam v hribe ali gozd, a ste se vztrajno prepričevali, da nimate dovolj kondicije za takšen podvig? Tovrstnih izgovorov je sedaj konec. Električno gorsko kolo priznanih blagovnih znamk bo poskrbelo, da boste lahko kolesarili kjerkoli, kadarkoli in s komerkoli – tudi Tadeju Pogačarju boste lahko konkurirali.

Šalo na stran, a električno gorsko kolo je vsekakor izvrstna iznajdba za vse tiste, ki niso navdušeni nad napornim poganjanjem pedal v hribe, vseeno pa bi si tudi oni kdaj pa kdaj želeli stati na vrhu hriba, uživati v čudovitem razgledu in se bahati pred prijatelji, češ »poglejte, kaj mi je uspelo prekolesariti«.
A električna gorska kolesa še niso vse – omislite si namreč lahko tudi cestno, mestno, treking ali navadno električno kolo, odvisno od tega po kakšnem terenu nameravate kolesariti. Vsako od teh koles ima seveda svoje prednosti in posebnosti, zato se pred nakupom dobro pozanimajte, katero bi bilo najprimernejše za vas.

električno gorsko kolo
Se sprašujete v čem je štos električnih koles? Bistvo je v tem, da imajo vgrajen motorni pogon, kar seveda ne pomeni, da boste vi enostavno sedeli gor in nič počeli – vseeno boste morali poganjati pedala, da boste aktivirali motor, a napor bo vsekakor manjši, vožnja pa torej udobnejša in brez napora. Tudi električna kolesa imajo, tako kot običajno kolo, nekje od 8 do 12 prestav, ki jih morate kontrolirati sami. Doseg baterije električnega kolesa je zelo različen, z nekaterimi lahko prevozite (le) 30 km, medtem ko vas bodo drugi odpeljali kar 130 km proč od vam znane okolice.

Električno gorsko kolo boste seveda morali polniti in če se sprašujete, kako in kje boste to izvedli, naj vam povemo, da je zelo preprosto – poleg kolesa boste dobili polnilec, ki ga enostavno vtaknete v vtičnico in počakate, da se baterija spet napolni.

Smo vas že prepričali v nakup električnega kolesa?