Treking kolesa so namenjena daljšim potovanjem, izletom in seveda športu ter vadbi. So zelo različna, različnih modelov, kvalitet in zmogljivosti. Večinoma so moška, tudi ženska ali pa za oba spola. Na tej povezavi so vrhunska treking kolesa, ki si jih lahko ogledate kar na spletu ter naročite iz naslonjača. Zraven imate vse opise in tudi na internetu najdete kar nekaj navodil ter filmov, kako se  obnašajo ter ali so ljudje z njimi zadovoljni ali ne. Tako boste vedli, katera
treking kolesa so dejansko vredna vaše pozornosti.
treking kolesa

Treking kolesa se delijo na več vrst. Najbolj osnovni vrsti, po katerih jih lahko delimo, pa so običajna kolesa in pa električna kolesa. Med njima je razlika v tem, da ima električno kolo pomožen motor, ki pomaga pri pedaliranju v klance in na dolge razdalje, da lahko premagate res  velike razdalje brez pretirane utrujenosti.

Navadna treking kolesa so bistveno cenejša zaradi visoke cene baterije, ki naredi električno kolo drago. Če ne želite nobene pomoči, potem lahko kupite kar navadnega. V vsakem primeru ga lahko kadarkoli nadgradite v električno kolo, kar pa svetujemo, da naredi usposobljen strokovnjak, da ne pride do električnega udara.
Treking kolesa so lahko tudi gorska kolesa ali še neke druge različice. Izbira je resnično pestra. Izbirajte pa glede na svojo težo in postavo ter namen, zakaj ga boste uporabljali. Imajo različne okvirje raznih velikosti. Tudi različno jih je mogoče nastavljati.
Ponavadi so lažji, ker gre za kolesa, ki so namenjena daljšim potem in morajo čim manj obremenjevati voznika. Ker so kakovostnejša, pa so lahko tudi nekoliko dražja vendar se investicija splača.
Nenazadnje vam to kolo prinese veliko veselja, brezplačno potovanje ter brezplačen trening za telo. Tudi, ko se vozite v šolo ali v službo ter nazaj. Z njim tudi ohranjate naravo, ker ne spuščate v ozračje nevarnih delcev ter naftnih derivatov, ki bi se usedali na zemljo.