Vita biosa je ime za fermentiran napitek, ki ima certifikat in je narejen iz organskih zelišč. Vsebuje oseb mlečno kislinskih in bisodo bakterij, ki so aktivne. Obogaten je z izvlečkom 19 izbranih in biološko vzgojenih zelišč. Med njimi so zelišča vita biosa kot so janež, origano, poprova meta in peteršilj, kamilica, kopriva, žajbelj, materina dušica in še nekatera druga. Ta napitek je obogaten še z melaso iz sladkornega trsa, ki je pridelan in obdelan na biološki način. To pa ji doda še kalcij, magnezij, železo, kalij, mangan, B kompleks in krom.  Na telo pa deluje bazično, torej nevtralno.
vita biosa
Ta napitek vita biosa zaradi teh sestavin na črevesje vpliva super in zaradi tega tudi na vse telo. V črevesju je veliko mikroorganizmov, ki sodelujejo pri tem, da je naš organizem zdrav in odporen. Ti mikroorganizmi se hranijo z vlakninami, ki jih moramo pojesti in so v zelenjavi.
Napitek iz naravnih sestavin vita biosa zato pozitivno vpliva na vetrove, napenjanje in tudi na neprijetne zadah iz ust. Pomaga pri utrujenosti. Odpravlja tudi glivične okužbe, ki se ponavljajo.
Napitek vita biosa lahko uživate vsak dan ali pa občasno po potrebi. Ni pa treba, da ga samo pijete ampak ga lahko nanesete tudi na kožo, kjer imajo veliko bakterij. Uporabljate ga lahko tudi kot kopel ali obkladek za rane. Lahko pa ga tudi grgrate ter uporabljate kot ustno vodo za razkuževanje ustne votline.
S tem napitkom boste pokrili vse, kar telo potrebuje za zdravje seveda poleg zdrave in uravnoteževati hrane. Hrana je na žalost v trgovinah revna in nima več tega, kar je včasih hrana vsebovala na kmetijah, da je bila hranljiva in biološka. Zato moramo v modernih časih uporabljati prehranske dodatke, da obogatimo prehrano in zadostimo potrebam organizma po določenih snoveh. Priporočajo pa ga tudi strani uporabniki, ki so zaupali lastna menja o tem, kako jih me je napitek v resnici pomagal.