Ultrazvok trebuha je popolnoma neboleča in neškodljiva preiskava. To so navodila, ki jih dobite za URL: ultrazvok trebuha. Je pa potrebno da ste preden pridete na ultrazvok trebuha tešči in da imate napolnjen mehur-torej da še niste šli na vodo, ali pa pred preiskavo popijte pol litra vode. Če preiskave še ne poznate naj vam povem, da ni prav nič boleče. Na sondo namažejo gel in vam po površini trebuha drsijo s to sondo. Med preiskavo ležite na trebuhu in proti koncu tudi na boku. Verjetno pa vas bodo prosili da vas tudi v stoječem položaju pregledajo.

ultrazvok trebuha

Ultrazvok trebuha je torej neboleča preiskava. Ultrazvok trebuha pa opravljajo kadar se slabo počutite in imate že dalj časa bolečine v trebuhu. Če nenamerno hujšate ali vas napenja in imate krče v trebuhu. Ultrazvok trebuha opravijo tudi če vas peče pri odvajanju vode ali pa imate kri v urinu ali blatu. Ultrazvok trebuha prikaže stanje jeter, žolčnika, trebušne slinavke, vranice, ledvic in večjih žil. Tako lažje določijo če je prisotno kakšno obolenje ali so vidne spremembe na določenem organu. Seveda so pomembne tudi krvne preiskave in ne samo ultrazvok trebuha.

Najpogostejše bolezni, ki se pojavijo oziroma ki jih odkrijemo med potekom ultrazvok trebuha pa so ciroza jeter, steatoza jeter, žolčni kamni, vnetje trebušne slinavke, povečana vranica, povečane bezgavke, kamni v sečnem mehurju, ciste jajčnikov in vnetje slepiča. Pravzaprav ultrazvok trebuha pokaže mnogo več bolezni, ki pa si jih lahko podrobno preberete na zgornji spletni povezavi. Če imate težave in če vas že nekaj časa boli trebuh ali pa imate napet trebuh, najbolje da čim prej opravite ultrazvok trebuha. Kot omenjeno prav nič ne boli in tudi ni neprijetno. Bolje preventiva kot kurativa kajne. Tako da pojdite na pregled in si oddahnite ali pa čim prej pričnite s potrebnim zdravljenjem. Naj vam ne bo kasneje žal za odločitve.