Cena fasade je odvisna od veliko parametrov in je najbolje zahtevati predračun. Takrat boste točno vedeli, kaj vse vsebuje cena fasade in koliko vas bo kaj stalo. Dobite lahko več različic, ponudb od istega izvajalca, glede na to, kaj bi želeli in kaj predlaga tudi mojster. Cena se prilagodi tudi na vaš budžet, koliko imate v mislih, da bi za fasado porabili denarja. Kvalitetni materiali so seveda dražji, vendar gledano na dolgi rok,  vas bodo stali manj in bodo držali dlje časa, ker so bolj učinkoviti.

cena fasade

Cena fasade je močno odvisna tudi od tega, kako velika je stavba in kako zahtevna je za izdelavo fasade. Če ima veliko oken in vrat ter posebnosti, kot so okenske police, ki so posebne, potem bo seveda dosti dražja od klasične fasade.

Drugače je cena fasade odvisna tudi od tega, kakšna bo izolacija in kako debela. Tukaj res ne gre varčevati, kupite najboljše materiale in naj bo bolj debela. To pa za to, ker boste z leti ogromno privarčevali na ogrevanju. Hkrati ne bo šla v stanovanje vlaga in boste imeli suho. To pa pomeni, da bo vaše premoženje varno ter hkrati tudi vaše zdravje. Nikoli se ne bo nabrala plesen.

Cena fasade je odvisna tudi od cen mojstra, koliko računa a delo. Tudi tukaj nikar ne varčujte. Dražji mojster je dejansko cenejši mojster. To pa zato, ker ima izkušnje in bo naredil vse hitro in učinkovito ter ne bo popravkov ali takih napak, ki se jih niti ne da več odpraviti. Plačajte dražjega mojstra zato, da boste privarčevali.

Vseeno pa je treba preveriti, da ni kakšen drag mojster, ki  ni preveč vešč, tudi to se lahko zgodi. Preverite njegove reference in mnenja ljudi, to vam bo največ povedalo. Da bi preverili verodostojnost cen, zahtevajte od več ponudnikov predračune s podrobno specifikacijo. Takoj boste videli, če kdo štrli ven in je sumljiv oziroma kdo bi bil lahko res dober.