Baker je najbolj pogost material, ki se najde pri odpadnih kosih na vrtu ali v garaži. Odločite se lahko za odkup bakra – cena sicer ni fiksno postavljena, zagotovo pa je boljše, da od svojih odpadnih kosov nekaj tudi zaslužite, namesto da odpadke zgolj odpeljete na odpad. Baker je med vsemi kovinami, ki se nahajajo pri posameznikih, med najbolj pogostimi. Najdemo ga v mnogih predmetih, ki jih uporabljamo vsakodnevno in zato se ga lahko hitro nabere toliko, da boste lepo zaslužili. Ne le, da lahko z bakrom zaslužite, zaradi dobrih možnosti recikliranja, je odkup bakra dobro tudi za okolje.

odkup bakra cena

Odkup bakra – cena je odvisna od več dejavnikov

Na odkup bakra vpliva več dejavnikov. Ker baker pride v različnih oblikah in zmeseh, je najprej treba opredeliti te, preden pogovor nanese na odkup bakra. Cena bo približno postavljena, ko bo ponudnik vedel, kakšni so vaši odpadni kosi. To pomeni, da se opredeli, ali je baker le del večjih predmetov, ali so to manjši predmeti, ali gre za večji predmet iz bakra. Potem je pomembno tudi, ali je baker umazan ali čist. Najbolj je pomembno, da veste, da boste točni znesek prejeli šele takrat, ko bo strokovnjak pregledal vse kose, ki so primerni za odkup bakra. Cena bo lahko podana šele takrat. Če vam kdo že v naprej postavi ceno za odkup bakra glejte na to dvomljivo, saj pred ogledom ni možno določiti točnega zneska.

Ko se začnete zanimati za odkup bakra, cena za kg pri posameznih ponudnikih ni enaka. Bodite pazljivi, da se odločite res za takega, ki vam bo ponudil pošteno ceno. Pri tem glejte tudi, ali vam bo ponudnik odpeljal baker. To je še posebej pomembno pri velikih kosih, če pa gre za manjše kose, jih večinoma lahko sami pripeljete na njihovo zbirališče, kjer vam bodo odkupili baker.

Kje najdemo baker?

Baker najdemo pri mnogih predmetih, ki so del gospodinjstva. Zaradi svojih lastnosti je zelo pogosto uporabljen in iskan. Sem sodi odpornost na rjo in dobro prevodnost električne energije. Najbolj pogost predmet, ki je izdelan iz bakra so žice. Žice v vseh oblika so zato tudi med najbolj pogostimi predmeti, ko gre za odkup bakra. Cena bakrenih žic lahko nanese tudi višje zneske, odvisno je od razreda bakra in njegovega stanja, pa seveda količine. Žice iz bakra so del vseh elektroinštalacij, ki so pomemben del vsakega objekta.

Iz bakra so velikokrat tudi cevi in ventili, ki so del vodovodne napeljave. Glede na to, da so elektronske naprave del našega vsakdana, pa je baker del tudi tega. Vsak računalnik, telefon in ostale elektronske naprave imajo v sebi vsaj nekatere dele iz bakra. Zato tudi te pridejo v poštev za odkup bakra. Cena, ki jo prinese odkup bakra pa ne bo le dober za vašo denarnico ampak tudi za vašo okolico, saj boste sprostili prostor, kjer vam je bil odvečen baker v napoto.

Iz bakra so izdelani tudi različni kipi, vrči, kljuke, ključavnice in glasbila. Vsako gospodinjstvo ima več bakra, kot si mislite. To pomeni, da je tudi v vaših odpadnih materialih večkrat prisoten baker, ki gre na odpad. Zakaj ne bi torej bakra dali v odkup in pri tem zaslužili, poleg tega pa zaradi recikliranja bakra skrbeli za boljše okolje.