Ortoped je specialist, ki se ukvarja z vašimi nogami in rokami ter mišicami, sklepi vezmi, kostmi in kitami ter skeletom. Odlični ortopedi klinike Omnia vas bodo pregledali in ugotovili, zakaj imate težave, ki jih čutite. Ko ortoped postavi pravo diagnozo, bo lahko tudi naredil pravi načrt za zdravljenje ter rehabilitacijo. Ortopedi so lahko splošni in se ukvarjajo s  celotnim telesom. Nekateri pa se specializirajo za določeno področje, kot so lahko na premer noga, koleno, rama, sklepi, tumorji na mišicah in skeletu in podobno. Nekateri pa se usmerijo v športno medicino, ker je pri teh napornih dejavnosti, ki se ponavljajo, dosti poškodb in težav.

ortoped

Ortoped obravnava vse poškodbe, natrgane mišice, vezi, zlome kosti, obrabo sklepov, zvine, teniške komolce, tekaško koleno, bolečine v križu in v nogah, tetive in še marsikaj, kar je povezano s kostmi, mišicami in drugimi skeletnimi tkivi. Na pregled vas bo napotil vaš osebni zdravnik, ko bo ugotovil, da imate težavo, ali pa se prijavite na pregled samoplačniško.

Če imate težave, kot so bolečine v rami, roki, kolku, nogi skeletu, zvin gležnja, mravljince v dlaneh ali okončinah, kriv palec na nogi, otekle sklepe, nepravilno ukrivljeno hrbtenico, da vaši sklepi niso stabilni ali niso gibljivi, potem je ortoped pravi naslov za vas, da vas temeljito pregleda.

Ko se boste naročili k ortopedu, vas bo ortoped najprej veliko spraševal, da ugotovi, kaj je narobe in kaj naj dobro pregleda. Vprašal vas bo tudi po zdravilih, alergijah in razvadah. Nato bo naredil klinični pregled, ki zajema temeljit ogled razbolelega mesta, mesto bo otipal, ocenil bo gibljivost sklepov, in naredil tudi specialne teste, če bo ocenil, da nima dovolj podatkov za pravo diagnozo. Diagnoza je izjemno pomembna zaradi pravilnega zdravljenja vašega problema.

Nato se prične zdravljenje, s katerim se boste strinjali in končno bo prišlo do olajšanja. Sčasoma se boste lahko povsem pozdravili ali pa vsaj bistveno zmanjšali problem.