Ne glede na to, ali boste potovali z avtodomom prvič ali pa to počnete že več let, vedno je dobro vedeti, kaj je pomembno preveriti in kako se pripraviti na potovanje. Vse to izveste na spletni strani https://www.carthago-slovenija.si/nasveti-za-prvo-potovanje-z-avtodomom/.

potovanje z avtodomom
Potovanje z avtodomom naj bo varno in nepozabno.

Da bo potovanje z avtodomom res nepozabna dogodivščina, poglejmo, kako se na potovanje čim bolj pripraviti. Preden se odpravite na potovanje z avtodomom, preverite avtodom do podrobnosti: tlak v pnevmatikah, očistite rezervoar za vodo, preverite plinsko jeklenko, napolnite baterije. Rezervoar za vodo napolnite le do tretjine ali polovice, saj je vsak liter vode dodatna obremenitev za avtodom. Pred odhodom od doma preverite skupno dovoljeno maso vozila. Težjo prtljago naložite spodaj med srednjo in zadnjo osjo, lažjo pa na vrh, da bo vozilo stabilizirano. Pred odhodom še nastavite vsa ogledala, naredite testni krog, da se privadite avtodoma. Za sam odhod si vzemite čas in še enkrat preverite vse podrobnosti, ali so vse omare, lopute, okna zaprte itd. Med samo vožnjo nikoli ne dovolite sopotnikom, da bi se premikali po avtodomu. Število oseb v avtodomu naj se ujema s številom sedežev, le tako bo potovanje z avtodomom varno. Poskrbite, da boste imeli med potovanjem dovolj postankov, da se odpočijete, saj vožnja zahteva popolno koncentracijo.

Nekaj tednov pred odhodom načrtujte pot in opravite rezervacije preko spleta. Nikar ne pozabite na zemljevid ali gps napravo, ki vam bo pomagala do cilja. Pozanimajte se o sami destinaciji, kdaj se lahko prijavite v kamp, kaj si boste ogledali itd.

Kam na potovanje z avtodomom?
Enostaven odgovor je, kamor vam srce poželi. Če radi uživate v naravi, potem izberite katero od obalnih destinacij ali pa pobeg v neokrnjeno naravo hribov in gora. Če ste med tistimi bolj pustolovskimi pa se lahko odločite za road trip mogoče po delu Evrope ali prevozite kar celo. Če se odpravljate v tujino nikar ne pozabite preveriti, katera potrdila in dokumente potrebujete za vstop v določeno državo tudi v EU.

Ne glede na to, ali se na pot odpravljate s svojim partnerjem, družino ali prijatelji, naj bo potovanje z avtodomom nepozabna dogodivščina, ki jo boste želeli kmalu ponoviti.