Vinil je kakovostna talna obloga primerna za čisto vsa stanovanja. Zelo je odporna na vlago, lahko se čisti in je primerna za talno ogrevanje, kar so bistvene prednosti vinila. Kakovosten vinil je zelo lahko namestiti, lahko ga nalepite ali pa tudi ne, samo položite na tla in je že gotov, kar lahko naredite sami ali vam naredi mojster v nekaj urah.

vinil

Toda kakšen vinil izbrati? Predvsem naj bo kakovosten, to pa veste potem, da ima vsaj tri sloje in je precej bolj debel od navadnega, tudi cena je nekoliko višja, vendar se splača, saj je zelo dolgo obstojen. Dejansko ne zbledi in ne propade, imate ga lahko res dolgo časa, na vlago pa ni prav nič občutljiv.

Zato lahko vinil brez težav čistite na vse načine, z vlažno krpo, z vodo, s paro ali vodnim sesalnikom, kar še posebej pride prav istim, ki imate otroke, ki se na tleh igrajo ali domače živali, ki puščajo na tleh velik umazanije. To boste sedaj res z lahkoto odrinili, saj se niti dlake ne morejo prijeti na gladko površino.

Izberete lahko katero koli dimenzijo, saj se lahko reže in se prilagodi vsaki površini in obliki, le odrezati morate tako. Primeren je tudi za balkone ter površine, kjer se odpirajo vrata in mora biti pod tanjši, če je površina malo dvignjena.

Kakovosten vinil je v 700 vzorcih in barvah, najpogosteje imitira naravne materiale, kot so les in kamen ter druge naravne površine. Barvni odtenki os zelo različni od zelo svetlih do temno rjavih in belih, tudi zelenih, modrih in drugih pastelnih barv, imitirajo pa lahko tudi ploščice in keramiko.

Ker je tako preprost za položiti, ga lahko tudi sami položite in če ga ne zalepite ga lahko čez čas odstranite ter zamenjate, če se ga naveličate. Je zelo odporen in primerne za  vse prostore tudi delavnice.